Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Als film- of muziekliefhebber is een audioset een goede investering. De mogelijkheden zijn legio en de keuze hangt af van uw wensen. Wilt u thuis bijvoorbeeld genieten van een film in bioscoopkwaliteit, dan kiest u voor een home cinemasysteem. Bent u op zoek naar een compact apparaat om muziek op af te spelen, dan komt u uit op een microsysteem. Het kan ook voorkomen dat u al goede speakers heeft staan en één centraal punt nodig heeft waar alle apparaten op worden aangesloten. In dit geval is een receiver het ideale apparaat om het geluid van meerdere systemen te regelen.

Home Cinemasysteem

Bent u een echte filmliefhebber? Dan is er natuurlijk niets mooiers dan thuis film kijken alsof u in het filmtheater zit. Dat kan met het home cinemasysteem (ook wel thuisbioscoop genoemd). Met dit systeem komt het geluid binnen via een ‘surroundsysteem’ waardoor het lijkt alsof u, net als in de bioscoop, in de film zit. Met de meeste thuisbioscopen is het extra genieten, u kunt ze vaak namelijk ook gebruiken voor het opnemen van films en voor het luisteren naar de radio en naar uw eigen muziek.

Optimaal geluid

Door de ‘surround sound’ van een home cinemasysteem lijkt het alsof u in de film zit. Dit mooie effect komt tot stand door verschillende speakers naast en achter u die het geluid over verschillende kanalen afspelen. U kunt kiezen hoeveel speakers u graag wilt. De meeste home cinema systemen worden geleverd met standaard vijf speakers (1 centerspeaker, 2 voorspeakers en 2 achterspeakers) én een (draadloze) subwoofer, dit zijn de 5.1-sets. Bij sommigen 5.1 sets kunnen de achterspeakers draadloos worden verbonden, zodat u niet met meters kabels in de weer hoeft. 

Verder zijn er 6.1 en zelfs 7.1-sets. Maar vindt u dat allemaal niets, al die speakers en bijbehorende kabels in uw huis, dan kunt tegenwoordig ook kiezen voor de 2.1-set, hierbij worden slechts 2 speakers (en een subwoofer) geleverd en ervaart u ook het surround effect. De beleving met een 2.1-set is wel minder dan wanneer u tussen 5 of 7 speakers zit.

Uw kamer

De manier waarop uw (huis)kamer is ingericht is ook bepalend voor de geluidsbeleving. Heeft u weinig in huis staan, dan wordt het geluid scherper, staan de speakers dicht bij de muur dan klinkt de bas zwaarder. Met een beetje schuiven met uw meubels en speakers bepaalt u de beste opstelling. Diverse home cinemasets worden geleverd met een microfoon waarmee de speakers automatisch ingesteld kunnen worden.

Soundbar met subwoofer

Soundbars en Soundplates

Soundbars of soundplates zijn een eenvoudige oplossing om te genieten van goed geluid bij uw favoriete films en series. Veel soundbars komen met een losse (draadloze) subwoofer. De combinatie van soundbar + subwoofer zorgt voor een vol en stevig geluid. Een soundplate wordt gebruik om uw TV bovenop te zetten, dit kan handig zijn als u weinig ruimte heeft. Vaak zit bij een soundplate de subwoofer al ingebouwd. Nagenoeg alle soundbars en soundplates beschikken over Bluetooth, waarmee u eenvoudig muziek vanaf uw smartphone of tablet direct naar het apparaat kunt streamen en eenvoudig kunt genieten van uw favoriete muziek via bijvoorbeeld Spotify. 

Receiver

Een receiver of versterker vormt het centrale punt van uw thuisbioscoop. Een versterker verstuurt signalen van een audiobron direct door naar de luidsprekers. Een receiver heeft naast een ingebouwde versterker allerlei extra functies. Zo geeft een receiver beelden door aan de televisie door er een blu-ray speler of digitale decoder op aan te sluiten. Zelfs 4K beelden worden bij de nieuwe receivers haarscherp doorgegeven. Een reveiver beschikt verder over verschillende streaming-, afspeel- en aansluitmogelijkheden. Met een receiver met ingebouwde wifi kunt u gebruik maken van internetradio of uw complete digitale muziekcollectie draadloos afspelen. 

>> Bekijk ons volledige assoritment receivers