Recept voor honing limoen kip gevuld met courgette

Een hele kip bakken gaat prima in de Airfryer! De hetelucht zorgt ervoor dat het vlees snel dichtschroeit, zodat het vocht en de smaak van de kip behouden blijft. De kip blijft zo heerlijk sappig. Honing en limoen passen heel goed bij elkaar en geven de kip een heerlijke smaak.

Porties

Voor  4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip (in een Viva model een kip van max. 1,2 kilo en XL model max. 1,6 kilo)

 Voor de vulling

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 courgette groen
  • 1 courgette geel
  • 1 zoete appel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 abrikozen
  • Vers gesneden tijm

Voor de marinade

  • 200 gram honing
  • Sap van 1 grote citroen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bereiding

Snijd alle ingrediënten voor de vulling in kleine blokjes en meng met dit met de olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vul de kip met het mengsel.  Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Als u beschikt over de Philips Grillpan accessoire HD9911/90 dan kunt u deze goed gebruiken om de kip op de leggen, zodat u meer ruimte heeft in uw Airfryer. Leg de kip in de Airfryer en schroei deze dicht in 5 minuten.  Smelt ondertussen in een pan de honing en het sap van de citroen en breng dit op smaak met peper en zout. Haal de kip uit de Airfryer en smeer de kip in met een deel van de marinade. Zet de temperatuur van de Airfryer op 150 graden en leg de kip terug. Open de Airfryer elke 15 minuten om de kip in te smeren met de marinade, totdat deze op is. Na 60 minuten is de kip gaar. U kunt op 2 manieren controleren of de kip gaar is. Met een vleesthermometer kunt u de kerntemperatuur meten, deze moet 85 graden zijn. Als u geen thermometer heeft, kunt u ook aan het vocht zien of de kip gaar is. Het vocht wat uit de kip komt mag niet meer roze zijn, maar moet een heldere kleur hebben.

Tip: lekker met verse frietjes!

 Eet smakelijk!