21.038 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna


i-DOS

Automatisch wasmiddel doseren met i-DOS

Bosch i-DOS wéét wat je wast.

De Bosch wasmachines voorzien van het i-DOS intelligente doseersysteem doseren het perfect afgemeten wasmiddel en wasverzachter voor een optimaal waterverbruik. Speciale sensoren meten het gewicht en het soort textiel waardoor uw wasgoed met de optimale hoeveelheid wasmiddel wordt gewassen, hierdoor hoeft de Bosch wasmachine ook niet meer extra te spoelen om zeepresten te verwijderen. Het automatisch doseersysteem zorgt er voor dat u nooit meer te veel of te weinig wasmiddel gebruikt en zo heeft u dus ook geen risico meer op verkleuringen, onaangename geurtjes of zeepresten in uw kleding.

U vult het doseerbakje één keer met uw favoriete fles wasmiddel en de wasmachine neemt wasbeurten lang het doseer- en denkwerk uit handen. Een mooie bijkomstigheid is dat u gemiddeld 7.000 liter water op jaarbasis bespaart en 30% minder wasmiddel nodig heeft. Maar het belangrijkste is wel dat dit deze technologie ervoor zorgt dat uw wasgoed keer op keer perfect schoon wordt met slechts één druk op de knop. En dat maakt het leven toch net iets eenvoudiger. Was alles maar zo makkelijk!

i-DOS in detail

Het intelligente i-DOS doseersysteem tot in detail: je hoeft alleen maar de twee doseertanks met wasmiddel en wasverzachter te vullen en i-DOS doet de rest.

Automatisch perfect doseren en wassen

Dankzij het i-DOS inteliggente doseersysteem voorkomt u een te lage dosering of een te hoge dosering van het wasmiddel en wasverzachter. Een te lage dosering komt door te weinig wasmiddel te gebruiken, hierdoor kan het voorkomen dat vlekken achterblijven of juist in uw kleding trekken. Dit kan zorgen voor verkleuring van uw kleding én een onaangename geur. Een te hoge dosering komt wanneer u teveel wasmiddel gebruikt, hierdoor moet de wasmachine extra spelen om het teveel aan wasmiddel te verwijderen. Hiervoor is extra water en energie nodig wat niet goed is voor uw portemonnee én voor het milieu. Ook kunnen er onzichtbare zeepresten in uw kleding achterblijven, wat huidirritaties en allergieën als gevolg kan hebben.

Perfecte dosering

i-DOS is dé oplossing! Het i-DOS intelligente doseersysteem doseert het wasmiddel tot op de milliliter nauwkeurig. Sensoren in de wasmachine bepalen het type wasgoed, het gewicht en de bevuilingsgraad. Op basis hiervan wordt de hoeveelheid wasmiddel aangepast. Zo bereikt u een perfect wasresultaat en bespaart u bovendien op wasmiddel en water.

Uw voordelen met i-DOS

  1. Eenvoudig wassen. Het enige wat u hoeft te doen voor een perfect wasresultaat: de was in de machine stoppen, een automatisch programma starten en achterover leunen.
  2. Water en wasmiddel besparen. Dankzij de automatische dosering bespaart u tot 7.062 liter wassen per jaar (geschatte jaarlijkse besparing met i-DOS in plaats van handmatige dosering met een standaard wasprogramma bij een gemiddelde van 220 wasbeurten per jaar). Bovendien bespaart u met Bosch i-DOS tot 30% wasmiddel.
  3. Meer gemak. U kunt het doseerbakje van uw wasmachine vullen met een fles wasmiddel (tot 1,3 liter) naar uw voorkeur. De machine doet vervolgens het werk voor u, tot 20 wasbeurten lang. Het tweede doseerbakje kunt u - afhankelijk van het type wasmachine - gebruiken voor een tweede soort wasmiddel óf wasverzachter. Ook deze wordt automatisch gedoseerd. Wanneer u dat wilt kunt u er ook altijd voor kiezen om handmatig te doseren.

KEY8oBmD9zE