25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De perfecte machine voor jouw dagelijkse kopje koffie

Het eerste kopje koffie van de dag.. niets verslaat de heerlijke aromatische smaak van verse koffiebonen of kwaliteitvolle cups. Bij EP: vind je de perfecte koffiemachine voor jou. Om de juiste match te vinden is het belangrijk om na te gaan wat voor een koffiedrinker je bent en wat je koffiegewoontes zijn. Hou je van snel en simpel of heb je graag de touwtjes in eigen handen? Tevens zijn je wensen en budget van belang. De aanschafprijs kan namelijk enorm variëren, afhankelijk van het type koffiemachine. Hieronder vind je de voor- en nadelen per machine: volautomaat koffiemachine, koffiecupmachine, pistonmachine en filter-koffiezetapparaat. Bovendien heeft EP: een selectie van fijne koffiemachines met een fijn prijsje voor jou klaarstaan. Bekijk de koffieweken actieproducten hier.

Naar alle koffiemachines

De voor- en nadelen per koffiemachine

Nog wat EP: tips om het beste uit je kopje koffie te halen

  • Gebruik koffiebonen/cupjes van goede kwaliteit. Het productieproces is erg belangrijk voor een optimale smaakervaring. Zo geniet je van rijke aromatische smaken, zonder onaangename bitters en zuren. Probeer eerst een aantal verschillende smaken uit, om erachter te komen waar jij van houdt. Bij veel koffiewinkels kun je van verschillende bonen een sample uitproberen, om te voorkomen dat je koffiebonen weggooit.
  • Gebruik vers en zacht water. Er zijn ook koffieapparaten met een ingebouwde waterfilter, maak hier gebruik van voor de beste smaak. Dit zal bovendien de levensduur van je koffieapparaat positief beïnvloeden.
  • Het is aan te raden om je kopje eerst voor te verwarmen. Zo koelt je koffie niet gelijk af en geniet je langer van je koffie. Als je koffieapparaat niet over een warmhoudplaatje beschikt, kan je de kopjes van tevoren even omspoelen met heet water.
  • Bekijk eerst de productvideo's met uitgebreide uitleg en tips om het beste resultaat met jouw gekozen koffiemachine te behalen. De meeste merken maken instructie video's die je op YouTube of bij de producten op ep.nl terugvindt.
  • Zorg ervoor dat je jouw koffieapparaat goed verzorgt en schoonhoudt. Ontkalking en reiniging zorgen er al voor dat de levensduur van je koffieapparaat verlengd wordt. Steeds meer koffiemachine onderdelen mogen ook in de vaatwasser. Tevens hebben veel machines een eigen reinigingsfunctie die je kunt gebruiken. Dit hangt wel af van het type koffiemachine, neem daarom altijd eerst de handleiding goed door.

 

 

Populaire koffiemachines