25.709 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Bij EP: zijn wij ervan overtuigd dat een duurzamere en betere wereld alleen mogelijk is als iedereen daaraan meewerkt. Of je nu producent, verkoper of consument bent, we kunnen allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan een betere wereld.

Het groen in ons logo maakt ons daar extra van bewust, en ook wij nemen ons verantwoordelijkheid. Voor jou als consument komt dat het beste tot uiting in de duurzame producten en diensten die we aanbieden, en de initiatieven die we als bedrijf nemen. Zo richten we samen de blik op een groene toekomst!

Jouw energieverbruik in kaart

Hoeveel energieverbruikende apparaten hebben we eigenlijk allemaal in huis? Meer dan je denkt! Als je ook nog eens weet hoeveel deze producten gebruiken, dan kun je op basis daarvan besluiten of het misschien beter is om een product te vervangen door een energiezuinigere variant.

De afbeelding hieronder (bron: energids.be) geeft je een idee van wat er in een gemiddeld huishouden allemaal aan elektrische apparatuur te vinden is. De getoonde kWh waarden zijn gebaseerd op duurzame apparaten en uiteraard kun je voor die apparaten bij EP: terecht.

Energie besparen

Wat doet EP:?

Ook wij dragen ons steentje bij. Dit is wat wij als bedrijf doen:

  • We planten bomen met Trees for All
  • In onze winkels kun je je afgedankte apparatuur inleveren
  • Bij aanschaf van een nieuw apparaat, nemen we het oude apparaat desgewenst gratis mee
  • De winkels nemen afzonderlijk energiebesparende maatregelen die het beste bij hun unieke situatie passen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van deuren om de warmte binnen te houden, en het uitschakelen van beeldschermen na sluitingstijd
  • Voor het transport van de producten werken we samen met gecertificeerd duurzame partners
  • Het hoofdkantoor in Vianen heeft een A-label en is voorzien van energiezuinige verlichting
  • Bij het hoofdkantoor staan oplaadpunten voor elektrische auto's
  • De medewerkers op het hoofdkantoor doen aan hybride werken.