25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Het beste koffiezetapparaat kopen

Een kop koffie gemaakt met filterkoffie is aromatisch en rijk van smaak. Het filter-koffiezetapparaat bereid koffie door heet water door een filter met gemalen koffie te laten lopen. De koffie wordt opgevangen in een glazen kan of thermoskan. Met deze koffiezetter wordt vaak een hele kan koffie gezet. Koffie zetten met een filter-koffiezetapparaat is erg handig wanneer u bijvoorbeeld voor meerdere personen koffiemoet zetten of wanneer u graag meerdere koppen koffie achter elkaar drinkt. Dit type koffiezetapparaat is dan ook nog steeds in van de meest verkochte manieren om thuis koffie te zetten.

Wanneer u een (nieuw) koffiezetapparaat wilt kopen, zult u zien dat er veel verschillende merken en modellen te koop zijn. Maar wat is nou het beste koffiezetapparaat? En waar moet u nou op letten wanneer u een koffiezetapparaat wilt kopen? Wij proberen het maken van de juiste keuze voor u een stuk makkelijker te maken door een aantal belangrijke punten voor u op een rij te zetten.

Gemalen koffie of verse koffiebonen

Voor een lekkere kop koffie is een medium maling essentieel; een fijne maling maakt de koffie over het algemeen bitter en een grove maling geeft de koffie een flauwe smaak. Filterkoffie kan kant-en-klaar in een pak gekocht worden of eventueel zelf gemalen worden van verse koffiebonen. Bij het gebruik van verse koffiebonen kunt u zelf kiezen welke bonen u wilt gebruiken. Deze koffiebonen kunt u thuis zelf malen met een koffiemolen. Sommige merken hebben een koffiezetter met ingebouwde koffiemolen. Deze koffiezetapparaten malen zelf de benodigde bonen en bereiden direct een heerlijke pot koffie.

Meerdere koppen koffie zetten

De koffie bij een koffiezetapparaat wordt opgevangen in een koffiekan. Dit kan een glazen kan zijn of een thermoskan. Er zit bij iedere koffiezetter veel verschil in de inhoud van de kan. Een gewone kop koffie is ongeveer 150ml. Een koffiekan met 1 liter inhoud is dus ongeveer voor 6 koppen koffie geschikt.

Voor het warm houden van een pot koffie zijn 2 manieren. De eerste is de warmhoudfunctie van de koffiezetter zelf. De tweede is een koffiezetter met een thermoskan. Het voordeel van de thermoskan is dat de koffie lang warm blijft en dat u de kan niet op de koffiezetter hoeft te plaatsen om deze warm te houden.

Overige punten bij het kopen van een koffiezetapparaat

  • Automatische uitschakeling: Sommige koffiezetapparaten hebben een automatische uitschakeling. Dit is erg veilig omdat deze koffiesetters automatisch af slaan na een bepaalde tijd. 
  • Vermogen: Hoe hoger het vermogen van het koffiezetapparaat, hoe sneller deze koffie kan zetten. Gemiddeld ligt het vermogen bij een koffiezetapparaat rond de 1200 Watt.
  • Aroma keuze: Sommige koffiezetapparaten hebben de mogelijkheid om de aroma aan te passen. Hiermee kunt u de aroma aanpassen naar uw eigen wens.