25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Bij het kopen van een tablet is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen  om te bepalen welke tablet u het beste kunt kiezen. Tablets zijn in korte tijd ontzettend populair geworden en daarmee is het aanbod ook flink gegroeid. Het wordt steeds lastiger om een juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een tablet. 

Voor welke toepassingen wilt u de tablet gebruiken?

Voordat u gaat kijken naar welke tablet u mooi vind is het verstandig om te bedenken waarvoor u de tablet wilt gebruiken. Zijn er specifieke taken die voor u erg belangrijk zijn? Vrijwel elke tablet is prima geschikt voor simpele toepassingen zoals Webbrowsen, foto’s bekijken, boeken lezen en bijvoorbeeld het spelen van eenvoudige spellen zoals Patience of Angry Birds.

Wilt u echter video’s bekijken in hoge kwaliteit, zware grafische spellen kunnen spelen of misschien wel gebruik maken van zakelijke applicaties dan moet u meer aandacht besteden aan het besturingssysteem en de specificaties van de tablet. 

De twee populairste besturingssystemen zijn zonder twijfel iOS en Android. Er zijn een aantal kleine verschillen tussen de twee systemen maar in grote lijnen vergelijkbaar.

Tablet Checklist

Wanneer u bepaalde functionaliteiten erg belangrijk vindt is het verstandig extra aandacht te besteden aan sommige specificaties.

Is de tablet bedoeld om veelal mee te nemen en gebruik onderweg?

Denk aan gewicht, accuduur. Zo is het gewicht van de Dell Streak 5 maar 218 gram. De Asus Eee Slate EP121 weegt daarentegen 1160 gram . Een ander groot verschil zit in de accuduur. Deze wisselt enorm per tablet maar is ook afhankelijk van gedraaide processen. 4 tot 10 uur is redelijk standaard voor een batterijduur voordat deze moet worden opgeladen. Uiteraard is dit afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Wilt u afhankelijk zijn van WIFI hotspots of overal en altijd toegang tot internet kunnen hebben?

Denk aan 4G. Elke tablet heeft WIFI, sommige tablets bieden de mogelijkheid van 4G, maar kosten een stuk meer. Let op, u moet dan nog wel een internet abonnement afsluiten om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van een 4G netwerk.

Kijkt u graag video’s, foto’s en wilt u veel browsen met de tablet?

Denk aan schermresolutie en opslagcapaciteit. Er zijn veel verschillende formaten en beeldschermdiagonalen. Van 5 inch tot 12.1 inch. Een groter scherm kan voor een fijnere kijkervaring zorgen, maar naast de diagonalen is voor de weergavekwaliteit ook belangrijk om het aantal pixels per inch(PPI) te vergelijken. Hoe hoger het PPI, hoe scherper de kwaliteit.

Wilt u veel apparaten aansluiten op de tablet, of de tablet aansluiten aan uw televisie?

Denk aan de USB- en HDMI aansluitingsmogelijkheden. Wanneer u bestanden zoals foto’s en films wilt meenemen en op een andere locatie bijvoorbeeld op de televisie of computer wilt tonen dan is het erg fijn als de tablet beschikt over een USB of zelfs HDMI aansluiting. Deze aansluitingen vindt u niet standaard op elke tablet.

Maakt u graag foto’s en video’s met uw tablet? Wilt u videobellen?

Denk aan voorzijde- en achterzijde camera’s en de kwaliteit van de camera’s. Wilt u de tablet gebruiken om foto’s mee te maken of voor videobellen? Let dan op of de tablet wel beschikt over 1 of 2 camera’s. Vrijwel alle camera’s zijn geschikt voor videobellen maar niet alle camera’s kunnen hoogwaardige foto’s maken.