23.296 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Als je op zoek bent naar een nieuwe bluetooth speaker, is het verstandig om vooraf goed na te denken waar je deze vooral zou willen gebruiken. Als je een bluetooth speaker zoekt voor op reis, wil je het liefst een kleine en lichte bluetooth speaker. Wil je na je voetbalwedstrijd de kleedmaker opvrolijken, dan zoek je een bluetooth speaker met wat meer vermogen en misschien zelfs waterdicht.
Met het volgen van onze tips, helpen we jou bij het kiezen van de juiste bluetooth speaker.

Afmeting van bluetooth speaker

Het formaat van een bluetooth speaker zegt veel over het totale vermogen dat een speaker kan generen. Echter is het niet altijd even ideaal om een grote en zware speaker mee te moeten sjouwen. Let daarom goed op het formaat van de speaker.

Gewicht van een bluetooth speaker

Naast het formaat heeft ook het materiaal en het aantal speakers in de bluetooth speaker, invloed op het gewicht van de speaker. Als je ook nog een sterke accu hebt, dan loopt het gewicht al snel op tot 2 a 3 kilo.

Waterdicht of spatbestendig

Water en stroom is een slechte eigenschap. Bluetooth speakers zijn in enige mate beschermd tegen water. Dit wordt aangegeven met de IP-certificering. Hoe hoger het getal, de beter jouw bluetooth speaker tegen water bestendig is.

Bluetooth

Zet bluetooth aan op je telefoon of tablet, zoek je bluetooth speaker en maak verbinding. Zodra je verbonden bent, ben je klaar om te knallen.

NFC

Wil je nog sneller verbinden? Maak dan gebruik van de NFC (Near Field Communication) optie op je smartphone en bluetooth speaker. Enige wat je moet doen is je device tegen de speaker aan houden en alles gaat vanzelf.

AUX

Heb je een telefoon of een MP3 speler zonder bluetooth, of wil het niet lukken om verbinding tot stand te brengen? Gebruik dan de AUX-aansluiting van de speaker. Het enige wat je nodig hebt is een AUX-kabel met mini jack aansluiting.

Accuduur

Een bluetooth speaker kan je ook verbinden met het stopcontact, maar mocht deze niet in de buurt zijn, houd er dan rekening mee dat het streamen van muziek via bluetooth vrij veel energie verbruikt. Let daarom ook goed op de accuduur van een bluetoothspeaker, zo voorkom je een spontane silent disco.

Vermogen - Watt zeg je?

De meer watt een speaker kan leveren, hoe harder het geluid. Daarnaast zal het geluid bij een speaker met meer watt minder snel vervormen. Bij 10 watt heb je fijne achtergrond muziek zonder dat je mensen hindert en bij 40 watt kan iedereen, al dan niet gewenst, meegenieten. Heb je een grote tuin en wil je er echt een feest van maken? Zoek dan een speaker met 100 watt of meer.