Recept voor appeltaart

Bak een heerlijke appeltaart in uw Airfryer.

Porties

Voor 8 personen

Ingrediënten voor het deeg

  • 125 gram roomboter of margarine
  • 125 gram witte (basterd)suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • Zout
  • ½ citroen

Ingrediënten voor de vulling

  • 1,5 kilo friszure appels (Elstar, Jonagold)
  • 60 gram blanke rozijnen
  • 10 gram krenten
  • 2 eetlepels vanille custard (vanillepudding)
  • 5 eetlepels abrikozenjam
  • 200 gram suiker
  • Mespunt kaneel

Variatietip: vervang een deel van de appel door abrikoos, peer of kersen.

Benodigdheden

  • Airfryer Viva: 3 springvormen (16 centimeter)
  • Airfryer Avance XL: 1 springvorm (20 centimeter) of de Philips Airfryer bakaccessoire HD9925/00
  • Bakpapier

Ter decoratie

  • Poedersuiker

Bereiding

Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de boter met de suiker, het citroensap, de rasp van de schil en een mespuntje zout tot een egale massa. Meng daarna met een wrijvende beweging het zelfrijzend bakmeel met het botermengsel.

Schil en snijd de appelen. Meng deze met de rozijnen, krenten, custard, abrikozenjam, kaneel en de suiker.

Rol het deeg uit tot één plak van 28 centimeter (voor 1 vorm in de Airfryer Avance XL) of 3 plakken van 20 centimeter (voor 3 vormen in de Airfryer Viva). Vet de vorm(en) in met een beetje vloeibare boter en leg er een bakpapiertje in. Leg de deegplak in de vorm en druk mooi aan. Om te voorkomen dat er luchtbellen vormen, prikt u met een vorm gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling in de vorm en bak de taart af. De baktijd voor de Airfryer Viva is 30 minuten op 160 graden. Voor de Avance XL  is de baktijd 50 minuten op 160 graden.

Laat de taart afkoelen in de springvorm en bestrooi met wat poedersuiker.

Eet smakelijk