25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Heb je een Zanussi wasmachine en heeft deze voor, tijdens of na het wassen een storing of foutmelding gekregen, dan is dat natuurlijk erg vervelend! Je wilt vanzelfsprekend zo lang mogelijk genieten van je Zanussi wasmachine, maar helaas zijn onverwachte defecten nooit uitgesloten. Onze specialisten zijn gecertificeerd met jarenlange kennis en ervaring en repareren graag je defecte apparaten of ondersteunen je met al je vragen over je Zanussi wasmachine. Uiteraard repareren onze EP:Ondernemers ook je Zanussi wasmachine als je deze niet bij EP: hebt gekocht. In de meeste gevallen wordt de foutcode weergegeven op het display van de Zanussi wasmachine. Veel storingen zijn eenvoudig en snel op te lossen. Hieronder lees je welke Zanussi wasmachine storingen en foutmeldingen er zijn, wat ze betekenen en hoe je ze kunt oplossen. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of lukt het je niet om een Zanussi storing te verhelpen? Neem dan contact op met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak. Bekijk hieronder de oplossingen voor de volgende storingen en foutmeldingen om te zien of je het probleem eenvoudig zelf kunt oplossen.

Zanussi storing C6

Geeft je Zanussi wasmachine de storing C6? De foutmelding C6 betekent dat er een probleem is met de niveauregeling van de wasmachine. De storing welke hoort bij de foutcode C6, kan helaas niet zelf worden verholpen. Wij willen je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing C9 of F9

Geeft je Zanussi wasmachine de storing C9 of F9? De foutmelding C9 of F9 betekent dat er een probleem is met de motor. De storing welke hoort bij de foutcode C9 of F9, kan helaas niet zelf worden verholpen. Wij willen je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing CE

Geeft je Zanussi wasmachine de storing CE? De foutmelding CE betekent dat er een probleem is met de zeepbakdeksel. De storing welke hoort bij de foutcode CE, kan helaas niet zelf worden verholpen. Wij willen je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing dEn

Geeft je Zanussi wasmachine de storing dEn? De foutmelding dEn betekent dat de wasmachine op de demo stand staat. De wasmachine telt terug naar nul. Deze foutmelding kan ontstaan als er tijdens het aanzetten op meerdere knoppen is gedrukt, waardoor de demo functie actief is geworden. Haal in dit geval de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en plaats de stekker daarna weer terug in het stopcontact. Als de storing dEn op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing E10, E11, E12, E13 of C1

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E10, E11, E12, E13 of C1? De foutmelding E10, E11, E12, E13 of C1 betekent dat er een probleem is met de watertoevoer in de wasmachine, geen water pakt, de waterdruk te laag is of dat de wasmachine niet start na het kiezen van een programma.

  1. Is de waterkraan geopend? Draai de kraan eventueel volledig dicht en weer open.
  2. Controleer de watertoevoer of de waterdruk. Draai de waterkraan dicht en verwijder de toevoerslang, plaats een emmer onder de kraan en draai de kraan open en controleer of er voldoende water uitkomt. Je moet een emmer van 10 liter water in ongeveer een minuut kunnen vullen.
  3. Controleer de afvoerinstallatie. De afvoerslang mag zich niet meer dan 10 cm in de afvoer bevinden. Zorg voor de juiste afvoerhoogte. De hoogte van de afvoer mag niet hoger zijn dan 100 cm en niet lager dan 60 cm boven de onderkant van de machine.
  4. Zorg ervoor dat de watertoevoerslang niet geknikt, beschadigd of gebogen is.
  5. Controleer of Aqua Control werd geactiveerd, als je toestel hiermee is uitgerust. De watertoevoer is geblokkeerd. De slang moet worden vervangen.
  6. Reinig het filter. Neem het filter uit en reinig volgens de gebruiksaanwijzing. Controleer of het filter niet beschadigd is. Als het filter intact is, plaats je deze terug en draai je het filter goed met de hand vast.
  7. Gebruik minder wasmiddel. Als je te veel wasmiddel gebruikt, kan er te veel schuim ontstaan. Schakel de machine uit en laat deze een paar uur staan totdat het schuim is verdwenen, en probeer de machine opnieuw op te starten. Maak de machine regelmatig schoon.

Als de storing E10, E11, E12, E13 of C1 op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing E20, E21, C2 of F2

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E20, E21, C2 of F2?

Zanussi storing E30, C3, F3 of geeft 3 piepjes

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E30, C3, F3 of geeft 3 piepjes?

Zanussi storing E40 of E41

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E40 of E41?

Zanussi storing E50

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E50?

Zanussi storing E60

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E60?

Zanussi storing E70

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E70?

Zanussi storing E82

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E82?

Zanussi storing E90

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E90?

Zanussi storing E91

Geeft je Zanussi wasmachine de storing E91?

Zanussi storing EA0 of EAO

Geeft je Zanussi wasmachine de storing EA0 of EAO? De foutmelding EA0 of EAO betekent dat er een probleem is met de trommel positionering van de wasmachine bovenlader. De vulopening zit aan de onderzijde van de trommel of de klep zit aan de onderzijde van de trommel van de bovenlader wasmachine. De storing welke hoort bij de foutcode EA0 of EAO, kan helaas niet zelf worden verholpen. Wij willen je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Zanussi storing EF0, EFo of piept/knippert 15x

Geeft je Zanussi wasmachine de storing EF0, EFo of piept/knippert 15x?

Zanussi storing EH0

Geeft je Zanussi wasmachine de storing EH0?