25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste volautomatische espressomachine kopen

Met een volautomatische espressomachine maakt u met één druk op de knop een koffiespecialiteit naar wens van verse koffiebonen. Volautomatische espressomachine zijn verkrijgbaar van vele verschillende merken en verschillende prijsklassen. Iedere machine verschilt behoorlijk in functies en mogelijkheden. Het kopen van een geschikte espressomachine hangt dan ook voornamelijk af van uw eigen wensen en eisen. Zoals bijvoorbeeld welke koffievariaties u wilt drinken, het bedieningsgemak van de machine, de verschillende smaakinstellingen en het gemak van het reinigen. Wij proberen het maken van de juiste keuze voor u een stuk makkelijker te maken door een aantal belangrijke punten voor u op een rij te zetten.

Espressomachine kopen

Het maken van verschillende koffievariaties

Met iedere volautomatische espressomachine kunt u met één druk op de knop een espresso of caffe lungo maken. Daarnaast kunt u met de meeste espressomachines ook verschillende koffiespecialiteiten met melk bereiden zoals een cappuccino, een caffe latte of een latte macchiato. Er zit bij espressomachines wel veel verschil in de manier waarmee melk wordt opgeschuimd. We onderscheiden hierbij drie verschillende systemen voor het opschuimen van melk. Het stoompijpje, de cappucinatore en de geïntegreerde melkkaraf.

Stoompijpje

Dit stoompijpje, ook wel pannarello genoemd, mengt stoom, lucht en melk en produceert zo een schuimlaag voor een perfecte cappuccino. Bij dit systeem moet u de melk opschuimen in een apart kannetje. Tevens is dit stoompijpje ook geschikt voor het bereiden van thee.

Cappuccinatore

De cappucinatore is een opschuimsysteem waarbij melk (vaak via een melkslang) wordt aangezogenen in de cappucinatore met behulp van stoom tot schuim wordt gevormd. Vaak zit deze cappucinatore op de zelfde plek waar de koffie uitloop ook zit. U kunt de kopjes dan op één plek laten staan. Bij dit systeem moet u de melkslang altijd wel in een los kannetje of pak melk plaatsen.

espressomachine met stoompijpje

Geïntegreerde melkkaraf

De melkkaraf is de meest luxe en meest makkelijke manier. Bij dit systeem kunt u een karaf vullen met melk. Deze karaf heeft een ingebouwde cappucinatore. De karaf sluit u eenvoudig aan op de espressomachine en kunt met één druk op de knop een cappuccino, latte macchiato of andere melkspecialiteit bereiden. Na gebruik kunt u de melkkaraf weer eenvoudig van de machine verwijderen en in de koelkast plaatsen.

Volautomatische espressomachines met een melkkaraf zijn vaak voorzien van een “One Touch Cappuccino” functie. Deze functie is ideaal voor mensen die graag met één druk op de knop een heerlijke cappuccino willen maken.

Het instellen van uw eigen voorkeuren

De ene persoon drinkt graag een milde koffie, de andere persoon drinkt graag een sterke koffie. Bij sommige espressomachines kunt een de koffiesterkte, de temperatuur en/of de koffiehoeveelheid instellen. Met deze instellingen kunt u de koffie bereiden zoals u hem graag drinkt. Sommige espressomachines hebben zelfs de mogelijkheid gebruikersprofielen voor te programmeren. Hierbij kunt u meerdere voorkeuren in de machine vastleggen. Dit is erg handig als er meerdere personen in huis een andere instelling wensen.

Het waterreservoir

Alle espressomachines hebben een waterreservoir. Deze is eigenlijk altijd uitneembaar waardoor deze makkelijk bijgevuld kan worden. De inhoud van het waterreservoir verschilt wel per machine. Afhankelijk van de grootte moet deze vaker bijgevuld worden. Gemiddeld wordt voor een espresso 80ml water gebruikt. Voor een normale koffie is dit gemiddeld 150 ml.

Overige punten waar u op kan letten bij de aanschaf van een volautomatische espressomachine:

  • Pompdruk: Een espressomachine werkt door middel van een bepaalde pompdruk. Deze pompdruk wordt gemeten in bar. Over het algemeen geldt hierbij: hoe hoger de pompdruk, hoe voller de smaak van de koffie. De gemiddelde espressomachines beginnen bij een pompdruk vanaf 15 bar.
  • Onderhoud: Voor het goed blijven functioneren van de espressomachine is het noodzakelijk deze dagelijks te reinigen en te onderhouden. Veel espressomachines hebben een automatische reinigingsfunctie. Daarnaast zijn er ook machines die werken met een waterfilter.
  • Waterfilter: Het gebruik van een waterfilter bevordert de smaak van de koffie. Tevens verlengt u hiermee de levensduur van de machine en hoeft u de machine minder vaak te ontkalken.