Recept voor Pepernoten Speculaas cake

Sinterklaas is weer in het land! Tijd voor Pepernoten en gevuld Speculaas. Speciaal voor de Sint een heerlijk recept voor Pepernoten Speculaas cake uit de Airfryer.  In dit recept wordt gebruik gemaakt van 4 kleine springvormen van 16 cm omdat. Voor een normaal gezin is dit de perfecte hoeveelheid om iedereen een lekker stukje cake te geven. De andere 3 vormen kunt u gewoon rauw invriezen in de springvorm in wat folie! Zo kunt u de week erop weer genieten van versgebakken Pepernoten Speculaas cake.

Ingrediënten

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram Speculaas / Speculoos kruiden
  • 250 gram Koopmans Bakkers Cakemeel
  • 200 gram Margarine
  • 4 eieren (m)
  • 20 gram grove parelsuiker
  • 100 gram Pepernoten

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • 4 Springvormen (16 cm) of bij gebruik van de Philips Airfryer XL kunt u ook de bakaccessoire HD9925/00 gebruiken

Bereiding
Laat de eieren en de margarine op kamertemperatuur komen. Roer indien mogelijk met een keukenmachine de boter luchtig. Voeg vervolgens het cakemeel, speculaas kruiden, suiker en de eieren toe. Draai dit nog eens luchtig op een hoge stand met de Vlinder van de keukenmachine. Bedek de springvormen met wat bakpapier.

Tip: eerst het bakpapier in de springvorm klemmen daarna eraf trekken.
Vet de springvormen in met wat vloeibare boter of neutrale olie. Leg nu op de bodem wat Pepernoten met de gladde kant naar onderen. Verdeel het beslag (indien mogelijk met een ijsknijper) in de vier springvormen en strijk uit met een lepel. Strooi wat Pepernoten grove parelsuiker op de taartjes. Bak de taartjes af in 45 minuten op 150 graden.

Eet smakelijk.