25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Bosch vaatwasser storingen

EP: helpt je graag met Bosch vaatwasser storingen en foutmeldingen

De meest voorkomende storingen van Bosch vaatwassers

EP: helpt je graag met Bosch vaatwasser storingen en foutmeldingen

Heb je een Bosch vaatwasser en heeft deze voor, tijdens of na het spoelen een storing of foutmelding gekregen, dan is dat natuurlijk erg vervelend! Je wilt vanzelfsprekend zo lang mogelijk genieten van je Bosch vaatwasser, maar helaas zijn onverwachte defecten nooit uitgesloten. Onze specialisten zijn gecertificeerd met jarenlange kennis en ervaring en repareren graag je defecte apparaten of ondersteunen je met al je vragen over je Bosch vaatwasser. Uiteraard repareren onze EP:Ondernemers ook je Bosch vaatwasser als je deze niet bij EP: hebt gekocht. In de meeste gevallen wordt de foutcode weergegeven op het display van de Bosch vaatwasser. Veel storingen zijn eenvoudig en snel op te lossen. Hieronder lees je welke Bosch vaatwasser storingen en foutmeldingen er zijn, wat ze betekenen en hoe je ze kunt oplossen. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben of lukt het je niet om een Bosch storing te verhelpen? Neem dan contact op met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak. Bekijk hieronder de oplossingen voor de volgende storingen en foutmeldingen om te zien of je het probleem eenvoudig zelf kunt oplossen.

E12 | E14 | E15 | E16 of E17 | E18 | E22 | E23 | E24 | E25 | Het 'lampje zout' bijvullen brandt

Bosch storing E18

Geeft je Bosch vaatwasser de storing E18? De foutmelding E18 kan drie dingen betekenen, namelijk: 1) aanvoerslang is geknikt, 2) de watertoevoerfilters of de AquaStop waterslang is verstopt, of 3) de kraan zit vast of er zit kalkaanslag in. Hierdoor is de waterdruk te laag.

A) De aanvoerslang is geknikt.

Controleer in dit geval of de aanvoerslang niet geknikt zit.

B) De watertoevoerfilters of de AquaStop waterslang is verstopt

Als watertoevoerfilters of de AquaStop waterslang verstopt zijn is het belangrijk de filters in de watertoevoerslang eerst te reinigen. Let er wel op dat de AquaStop-veiligheidsvoorziening een elektrische afsluiter heeft. Je kunt de AquaStop waterslang niet in water onderdompelen. Het is hierbij belangrijk dat je onderstaande stappenplan volgt.

 1. Draai de kraan dicht.
 2. Koppel de slang los van de kraan.
 3. Reinig de filters met een kleine borstel.
 4. Verwijder bij een apparaat zonder AquaStop ook de slang aan de achterkant van het apparaat. Verwijder het filter met een tang en reinig het.
 5. Sluit de slang weer aan en controleer op lekkages.

C) de kraan zit vast of er zit kalkaanslag in. Hierdoor is de waterdruk te laag.

Controleer in dit geval de waterdruk direct op de kraan met een emmer eronder. Uit een volledig geopende kraan moet ongeveer 10 liter water per minuut stromen. Als dit niet het geval is, dan kan het zo zijn dat de waterdruk te laag is. Neem in dit geval dan contact op met een installateur.

Als de storing E18 op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

Bosch storing E24

Geeft je Bosch vaatwasser de storing E24? De foutmelding E24 kan twee dingen betekenen, namelijk: A) de afvoerslang is geknikt of geblokkeerd, of B) de pomp is verstopt en dient te worden gereinigd. Het is hierbij belangrijk dat je onderstaande stappenplan volgt. Bekijk hierbij ook de handige Bosch servicevideo “Hoe check ik mijn Bosch vaatwasser als de foutcode E24 wordt weergeven?”.

A) De afvoerslang is geknikt of geblokkeerd.

 1. Zet de programmaknop op 'Uit' en haal de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact.
 2. Controleer of de afvoerslang zonder knikken is geïnstalleerd.
 3. Maak de slangklem op de sifon los.
 4. Verwijder voorzichtig de afvoerslang en het restwater. Let op: het weglekkende water kan erg heet zijn, dus pas op voor brandwonden.
 5. Reinig de afvoerslang en de sifonaansluiting.
 6. Doe de stekker weer in het stopcontact, houd het einde van de afvoerslang in een emmer en reset het apparaat volgens de gebruikshandleiding.
 7. Verbind de afvoerslang met de sifon en controleer op lekkages.

B) De pomp is verstopt en dient te worden gereinigd.

 1. Zet de programmaknop op 'Uit' en haal de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact.
 2. Haal de filters eruit en verwijder het water. Gebruik hierbij ook een spons indien nodig.
 3. Haal het pompdeksel eraf en verwijder alle vreemde voorwerpen. Let op: de pomp zit misschien verstopt met glasscherven. Pas op voor snijwonden.
 4. Controleer daarna of de pompwaaier probleemloos gedraaid kan worden.
 5. Plaats het pompdeksel terug en sluit of schroef het stevig vast.
 6. Stel ook de filters weer goed af en bevestig ze indien nodig.

Als de storing E24 op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

xL2iliBk_jw

Bosch storing E25

Geeft je Bosch vaatwasser de storing E25? De foutmelding E25 betekent dat de pomp is verstopt met vreemde voorwerpen of dat het pompdeksel niet goed is bevestigd. Het is hierbij belangrijk dat je onderstaande stappenplan volgt om te pomp te reinigen. Bekijk hierbij ook de handige Bosch servicevideo “Hoe check ik mijn Bosch vaatwasser als de foutcode E24 wordt weergeven?”. In veel gevallen lost deze niet alleen het probleem voor foutcode E24, maar ook voor foutcode E25 op.

 1. Zet de programmaknop op 'Uit'. Haal de stekker van de machine uit het stopcontact.
 2. Haal de filters eruit en verwijder het water. Gebruik een spons indien nodig.
 3. Verwijder het pompdeksel.
 4. Verwijder alle vreemde voorwerpen. Let op: de pomp zit misschien verstopt met glasscherven. Pas op voor snijwonden.
 5. Controleer of de pompwaaier probleemloos gedraaid kan worden.
 6. Plaats het pompdeksel terug en sluit of schroef het stevig vast.
 7. Stel ook de filters weer goed af en bevestig ze indien nodig.

Als de storing E25 op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

xL2iliBk_jw

Het lampje 'zout bijvullen' brandt

Brandt het lampje van je Bosch vaatwasser ‘zout bijvullen’? De foutmelding ‘zout bijvullen’ betekent dat de sensor geen zouttabletten detecteert. Probeer in dit geval een ander soort zout in plaats van zouttabletten, roer het zout eventueel met een houten lepel door wat water om het gelijkmatig te verdelen. Indien je all-in-one tabletten gebruikt, zet dan in het basismenu van het apparaat de instelling 'Zout bijvullen' uit. Bekijk hierbij ook de handige Bosch servicevideo “Hoe vul ik het zout bij in mijn Bosch afwasmachine?”. Als de storing ‘zout bijvullen’ op het display blijft staan, dan willen wij je graag verzoeken om contact op te nemen met een van onze EP:Winkels voor een serviceafspraak.

jIz5oDvbpLU