23.280 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste tondeuse kopen

De tondeuse is speciaal ontworpen voor het trimmen van hoofdhaar. Over het algemeen zijn tondeuses krachtiger dan baardtrimmers en hebben een bredere trimkop zodat u sneller kan werken. Wanneer u zelf thuis uw kapsel regelmatig wil bijhouden, dan is het aan te raden een goede tondeuse aan te schaffen. Maar wat is nou de beste tondeuse? De aanschaf van de beste tondeuse voor het bereiken van het gewenste resultaat hangt af voornamelijk af van uw eigen wensen. Wij hebben een aantal belangrijke punten voor u op een rij gezet die het u makkelijker kunnen maken om de juiste tondeuse te vinden.

Oplaadbaar of met snoer te gebruiken

De ene tondeuse is oplaadbaar en de andere tondeuse is alleen met snoer te gebruiken. Beide systemen hebben voor- en nadelen. Oplaadbare tondeuses werken zonder snoer en hebben daardoor veel bewegingsvrijheid. Er zit wel veel verschil in de gebruikstijd van verschillende tondeuses. Gemiddeld ligt de gebruikstijd tussen de 30 minuten en 2 uur. Een nadeel van een oplaadbare tondeuse kan dus zijn dat deze tijdens een knipbeurt opgeladen moet worden.

Tondeuses met snoer zijn over het algemeen krachtiger. Aangezien zij altijd met snoer gebruikt moeten worden kunt u in één stuk door gaan met de knipbeurt. Het nadeel is dat u altijd verbonden bent aan het snoer en dus is er minder bewegingsvrijheid dan met een oplaadbare tondeuse.

Tondeuse kopen

Het instellen van de gewenste kniplengte

Bij een tondeuse kunnen verschillende kniplengtes ingesteld worden. Deze kniplengte wordt kan worden ingesteld door het wisselen van verschillende opzetkammen of het uitschuiven van de kam.  Naast de kam kan in sommige gevallen het snijblad versteld worden. Het voordeel van een verstelbaar snijblad is dat de kniplengte nog net iets preciezer kan worden. Voor het bepalen van de kniplengte onderscheiden we 3 verschillende kapsels.

Millimeterkapsel: Voor het millimeterkapsel ligt de meeste gebruikte kniplengte tussen 0,5 en 3 millimeter. Alle tondeuses met een minimale kniplengte tussen 0,5 en 3 millimeter.

Kort kapsel: Voor een kort kapsel worden vaak verschillende kniplengtes gebruikt. Gemiddeld ligt de kniplengte hier tussen 4 en 16 millimeter. Alle tondeuses met een kniplengte tussen 4 en 16 millimeter.

Lang kapsel: Voor een wat langer kapsel ligt de kniplengte vaak hoger dan minimaal 16 millimeter. Sommige tondeuses kunnen zelfs tot 42 millimeter knippen. Alle tondeuses met een kniplengte tussen 16 en 42 millimeter.

gewenste kniplengte