25.684 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Het beste scheerapparaat kopen 

Veel mannen scheren zich het gezicht dagelijks met een elektrisch scheerapparaat. Een (nieuw) scheerapparaat kopen doen we niet iedere dag. Wie denkt dat ieder scheerapparaat hetzelfde is, en geschikt is voor iedere persoon heeft het mis! Er zijn namelijk veel verschillende scheerapparaten te koop met elke zijn eigen mogelijkheden en eigenschappen. Bij de aanschaf van een scheerapparaat zijn er een aantal punten waar u rekening mee kan houden. Wij hebben deze punten voor u op een rij gezet om de aanschaf van een geschikt scheerapparaat makkelijker te maken.

Scheerapparaat kopen

De keuze van het scheersysteem

Bij elektrische scheerapparaten kunnen we twee verschillende scheersystemen onderscheiden.Het eerste systeem noemen we het roterende scheersysteem. De andere is het scheerblad-systeem. Beide systemen werken verschillend en zorgen voor een andere scheerervaring. De keuze van één van beide scheersystemen hangt af uw persoonlijke keuze of eventuele ervaring die u al had. Wanneer u naar een ander scheersysteem overstapt, moet u rekening houden dat u de eerste periode zal moeten wennen. Dit geldt zowel voor uzelf als voor uw huid. De eerste paar scheerbeurten kan het voorkomen dat u last krijgt van geïrriteerde huid.

Roterend scheersysteem

Een roterend scheersysteem werkt met ronde scheerkoppen. Deze scheerkoppen zijn voorzien van één of meerder scheerringen. Over het algemeen geldt, hoe meer scheerringen hoe sneller en gladder het scheerapparaat scheert. Uw gezicht wordt geschoren door ronddraaiende bewegingen te maken met het scheerapparaat. 

Scheerblad-systeem

Een scheerblad-systeem is te herkennen aan het scheerblad, ook wel folie genoemd. Dit scheerapparaat werkt doordat mesjes onder het scheerblad snel heen en weer bewegen en op deze manier de haartjes afscheren. Uw gezicht wordt geschoren door rechte bewegingen te maken met het scheerapparaat.

Het juiste scheerapparaat het uw type baardgroei

Bij de aanschaf van een scheerapparaat is het belangrijk goed te kijken naar uw eigen type baardgroei. Over het algemeen kunnen de verschillende typen baardgroei onderscheiden in:

Lichte baardgroei: Bij dit type baardgroei zijn haartjes zachter en dunner en groeit vaak niet over het hele gezicht. Voor een licht baardgroei is een scheerapparaat met 1 scheerring of 1 scheerblad al voldoende om een goed scheerresultaat te behalen.

Normale baardgroei: Bij dit type baardgroei zijn de haartjes harder en dikker. De haartjes groeien hier harder en het baardje zal sneller zichtbaar worden. Voor een dagelijks glad scheerresultaat zal u bij dit type baardgroei vaker moeten scheren. Een scheerapparaat met 2 scheerringen of bladen is voor dit type baardgroei zeer geschikt.

Zware baardgroei: Bij dit type baardgroei zijn de haartjes erg hard en groeien enorm snel. Bij dit type baardgroei groeien de haartjes vaak over een groot gedeelte van het gezicht. Om de huid glad te houden is het bijna noodzakelijk om iedere dag te scheren met een krachtig scheerapparaat. Een scheerapparaat met 3 scheerringen of bladen is hierbij aan te raden.

Nat scheren en droog scheren

Ieder scheerapparaat is geschikt om mee droog te scheren. Droog scheren houdt in dat u zonder scheerschuim, zeep of water scheert. Sommige personen ervaren droog scheren niet als prettig aangezien de mesjes bijna direct met de huid in aanraking komen en de kans op wondjes en irritatie groot is. Wanneer u hier geen last van heeft is droog scheren een goede optie. Droog scheren is veel sneller, makkelijker en u hoeft geen extra producten te gebruiken.

Het voordeel van nat scheren is dat de poriën open gaan staan. De haartjes kunnen hierdoor makkelijker en korter afgeschoren worden. Doordat de huid direct wordt gehydrateerd, is de huid zachter en wordt de huid minder snel rood en geïrriteerd. Bij nat scheren is het wel lastiger te zien of alle haartjes goed worden weggeschoren.

Nat en droog scheren

Een scheerapparaat om mee onder de douche te scheren

Tegenwoordig zijn er scheerapparaten die volledig waterdicht zijn. Met deze scheerapparaten kunt u onder de douche scheren. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld iedere ochtend een douche neemt en gelijk even de baard wil scheren tijdens het douchen. Let op! Onder de douche scheren is iets anders dan nat scheren. Let op! Een scheerapparaat waarmee u kunt nat scheren is niet altijd geschikt om mee onder de douche te scheren.

Uitklapbare baardtrimmer

Een scheerapparaat met baardtrimmer is uitermate handig voor wanneer u de snor, baard of randjes van de bakkebaarden even wil bijwerken. Bij scheerapparaten met een roterend scheersysteem zit de baardtrimmer vaak aan de achterzijde en is uitklapbaar. Bij scheerapparaten met een scheerblad-systeem zit de trimmer vaak aan de zijrand(en) van de scheerbladen.

uitklapbare baardtrimmer

Tips van EP:

Vervanging scheerkop: Gemiddeld gaan scheerbladen en scheerkopen bij normaal gebruik tussen de 12 maanden en 18 maanden mee. Naarmate deze slijten zullen de mesjes de baardharen uit de huid trekken in plaats van afscheren of raakt de huid sneller geïrriteerd. Vervang de mesjes dan ook wanneer het nodig is.

Reiniging: Voor het beste scheerresultaat is het belangrijk om het scheerapparaat met regelmaat te reinigen. Dit kan handmatig door haartjes en huidschilfers te verwijderen. Tegenwoordig zijn er ook scheerapparaten met een reinigingsstation. Dit station reinigt het scheerapparaat grondig met een speciaal reinigingsvloeistof.

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om het juiste scheerapparaat te vinden en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP: winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Zoek hier uw dichtstbijzijnde EP:Winkel.