25.535 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Nat of droog scheren?

Tegenwoordig hoeft u niet meer te kiezen tussen nat of droog scheren, grote merken hebben vaak het beste van beide. Philips is een van de voortrekkers van elektrische scheerapparaten. Zij hebben een uitgebreid aanbod als het “combi-scheerapparaten” gaat. Maar wat is precies het verschil tussen nat en droog scheren?

Droog scheren

Droog scheren is een goede optie voor wie snel en gemakkelijk van zijn baard af wil zijn. In tegenstelling met nat scheren, is deze methode beter voor onder de douche. De waterdamp maakt baardhaar namelijk zacht waardoor het makkelijk te scheren is. Als u last heeft van acne is dit een goede optie.

Reinigen

Reinig eerst uw gezicht met preshave –lotion dit voorkomt ontstekingen en huidirritaties. De scheerkoppen van elektrische scheerapparaten scheren niet de haartjes af maar schaaft ze af. Dus dan worden er ook deeltjes van uw bovenste huidlaag meegenomen. Het is dan belangrijk om een lotion te gebruiken.

Scheren

Als u uw baard wil scheren heeft u twee opties. Een apparaat met een scheerblad of een met roterende mesjes. De eerste variant is handig als u niet al uw haar wilt afscheren en kan goed de contouren van uw gezicht volgen. De tweede optie is makkelijk in gebruik te nemen wanneer u uw baard een aantal dagen heeft en wil afscheren. 

Naverzorging

Een goede naverzorging is ook belangrijk voor uw huid. Het is belang dat u de kaalgeschoren delen van uw gezicht met lauw water reinigt, zodat huidschilfers en afgeschuurde haartjes niet op uw huid blijven liggen en huidirritaties voorkomt. Dep uw gezicht droog en gebruik een aftershave die past bij uw huidtype. Als de aftershave die u gebruikt te erg prikt dan bezit dit product te veel alcohol en is het verstandig om een ander product te gebruiken.

Wilt u het juiste scheerapparaat kiezen? Als u weinig tijd heeft en onderweg wilt scheren is bijvoorbeeld het onderstaande scheerapparaat van Philips een goede uitkomst, uw huid wordt tijdens het scheren met Nivea for Men –conditioner gehydrateert!

Nat scheren

Heeft u last van ingegroeide baardharen? Dan is nat scheren de beste optie voor u. Nat scheren is met mes en schuim. Een voordeel van dit gebruik is dat u de haartjes net onder de huidoppervlakte afscheert, waardoor ze minder snel terugkomen. Nat scheren doet u het best na het douchen.

Reinigen

Reinig eerst uw gezicht en dep uw baard met warm water zodat uw poriën open staan. Droog daarna uw gezicht af. Zo kunt u gemakkelijk uw baard afscheren omdat de haren naar buiten gaan staan en kunnen zo dichter bij de wortel worden afgeschoren. Heeft u net gedoucht? Dan kunt u deze stap overslaan.

Welk scheermiddel moet u gebruiken? Dat kunt u zelf kiezen, probeer bijvoorbeeld schuim, gel, crème of zeep uit en kies wat u het beste bevalt. Voordat u gaat beginnen met scheren, masseert u een scheermiddel op uw huid en laat het (bij een behoorlijke baard 3 tot 5 minuten) intrekken. Een goede optie is een scheerkwast. Met een scheerkwast zorgt u dat het scheermiddel nog dieper in de poriën laat indringen.

Scheren

Wanneer u begint met scheren, scheer dan in de groeirichting van uw haren. Begin met de makkelijke delen zoals de wangen en als laatst uw bovenlip en kin. Zo kan het scheermiddel langer intrekken op deze delen van uw gezicht. Als u het lastig vind om de moeilijk plekken te scheren van uw gezicht, trek u huid eerst strak en begin dan met scheren. Op deze manier gaan uw haren rechtop staan waardoor het eenvoudiger wordt om de haren af te scheren.

Naverzorging

Een goede naverzorging is ook belangrijk voor uw huid. Wanneer u klaar bent met scheren spoelt u de resten van het scheermiddel af met lauw water, dit voorkomt huidirritaties of ontstekingen. Als de aftershave die u gebruikt te erg prikt dan bezit dit product te veel alcohol en is het verstandig om een ander product te gebruiken.

Heeft u vaak last van een geïrriteerde huid? Het onderstaande scheerapparaat van Philips biedt dan een goede optie. Dit scheerapparaat heeft een wrijvingsarme SkinGlide-scheeroppervlak en glijdt soepel over uw huid en zorgt voor een glad resultaat. En dankzij de Aquatec- afdichting heeft u de keuze om te kiezen tussen nat en droog scheren. Bekijk al onze scheerapparaten!