25.708 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste baardtrimmer kopen

Een baardtrimmer is speciaal ontworpen voor het trimmen van de baard. Van stoppelbaard tot volle baard en van een sik tot ringbaard. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar wat is nou de beste baardtrimmer? Om de juiste baardtrimmer te vinden die het meest geschikt is voor het resultaat dat u voor ogen heeft zijn er bij de aanschaf van een baardtrimmer een aantal verschillende punten en eigenschappen waar u rekening mee kan houden. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet zodat u makkelijker de juiste baardtrimmer kan vinden.

Baardtrimmer kopen

Een baardtrimmer voor verschillende baardtypen

Bij de aanschaf van een baardtrimmer is het in eerste instantie belangrijk om te kijken voor welk baardtype u een baardtrimmer zoekt. Wij onderscheiden drie verschillende baardtypen:

  • Stoppelbaard: De stoppelbaard wordt ook wel eens het 3-dagen baardje genoemd. Dit baardje wordt over het algemeen al binnen een paar dagen bereikt. Om dit 3-dagen baardje te behouden zal u deze dagelijks moeten bijhouden. De gemiddelde lengte van de stoppelbaard is tussen de 0,5 en 3 millimeter.
  • Korte baard: Men kan een baard een ‘korte baard’ noemen als de lengte van de haren tussen de 3 en 9 millimeter zijn. Om de korte baard netjes en verzorgd te houden, zal deze regelmatig met een geschikte baardtrimmer getrimd moeten worden.
  • Volle baard: Men spreekt van een volle baard als de haren langer zijn dan 9 millimeter. De volle baard moet regelmatig getrimd worden om deze er netjes en verzorgd uit te laten zien. Aangezien de lengte van de volle baard minimaal 9 millimeter is, moet u bij de aanschaf van een baardtrimmer rekening houden met de maximale trimlengte!

Instelbare trimlengtes

Bij alle baardtrimmers zijn verschillende trimlengtes instelbaar. Het instellen van de trimlengte is per model verschillend. Zo zijn er diverse baardtrimmers waarbij meerdere opzetstukken voor verschillende lengtes worden bijgeleverd en zijn er modellen waarbij de lengte van de een trimkop in verschillende stappen ingesteld kan worden. Bij deze laatste zijn vaak meerdere verschillende lengtes instelbaar en hoeft u ook niet steeds van opzetstuk te wisselen.

Het stylen van de baard 

Naast de standaard baardtrimmers zijn er ook diverse trimmers te koop die speciaal geschikt zijn voor het stylen van de baard. Bij deze trimmers worden diverse opzetstukken, precisietrimmer of opzetstuk speciaal voor de bakkebaard, sik of ringbaard geleverd.

Contourvolgende baardtrimmers

Sommige baardtrimmers hebben een flexibel trimkop die de contouren van het gezicht goed volgen. Wanneer u de kaaklijn goed en makkelijk wilt trimmen, is een baardtrimmer met een contourvolgende scheerkop aan te raden.

Een baardtrimmer onder douche gebruiken

De meest baardtrimmers zijn alleen droog te gebruiken. Maar er zijn ook modellen die waterdicht zijn en dus ook onder de douche gebruikt kunnen worden. Wanneer u de baard onder de douche wilt bijwerken dan zijn alleen de waterdichte baardtrimmers daar voor geschikt.

Tips van EP:

Onderhoud: Baardtrimmers blijven het beste werken wanneer zij goed worden onderhouden. Zo blijven de mesjes van een baardtrimmer het beste werken wanneer deze regelmatig een druppeltje olie krijgen.