25.878 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Het beste stoomstrijkijzer kopen

Het stoomstrijkijzer heeft een ingebouwd waterreservoir en is daardoor erg handzaam. Via meerdere gaatjes in de strijkzool kan u tijdens het strijken een bepaalde hoeveelheid stoom af geven aan het wasgoed. Het wasgoed kan over het algemeen gemakkelijker en gladder gestreken worden wanneer u met stoom strijkt. Er zijn veel verschillende stoomstrijkijzers te koop. En zit dan ook veel verschil tussen een goedkoop en een duurder strijkijzer. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een stoomstrijkijzer wilt kopen? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij zodat u makkelijker een juiste keuze kunt maken.

> Ga naar alle stoomstrijkijzers

Een krachtig stoomstrijkijzer

Door middel van de stoomknop kan tijdens het strijken stoom afgegeven worden aan het wasgoed. Bij stoomstrijkijzers zit er veel verschil in de stoomproductie. De stoomproductie wordt aangeven door middel van de hoeveelheid (gram) stoom die per minuut wordt afgegeven. Over het algemeen geldt hierbij: Hoe meer gram stoom er per minuut wordt afgegeven, hoe makkelijker kreuken in de kleding glad gestreken kunnen worden. Bij de mate van stoomproductie geldt vaak ook hoe goedkoper het strijkijzer, hoe lager de stoomopbrengst. Een stoomstrijkijzer met en betere stoomproductie begint dan vaak rond een prijsklasse vanaf 50,- euro. Het voordeel van de duurdere stoomstrijkijzers is dat zij vaak ook een mogelijkheid hebben om de stoomafgifte te regelen. Hiermee kunt u per kledingstuk de hoeveelheid stoom eenvoudig naar wens afstellen.

> Ga naar alle stoomstrijkijzers met een regelbare stoomafgifte

Stoomstrijkijzers hebben een klein waterreservoir. Deze moeten dan ook regelmatig bijgevuld worden. Over het algemeen kunt u het water eenvoudig bijvullen via een kleine opening.

Een gladde zoolplaat voor een glad strijkresultaat

Er zit veel verschil tussen de materialen die fabrikanten gebruiken voor de zoolplaat van een stoomstrijkijzer. Dit zijn er teveel om allemaal per stuk te omschrijven maar over het algemeen kunnen wel zeggen dat hoe gladder het materiaal van de zoolplaat is, hoe gemakkelijker uw kleding glad gestreken kan worden. Als we kijken naar de kwaliteit van de verschillende zoolplaten is het vaak zo dat de duurdere modellen een gladde zoolplaat hebben die veel steviger, krasbestendiger en makkelijker schoon te maken zijn dan de goedkopere varianten.

> Ga naar alle stoomstrijkijzers onder 50,- euro
> Ga naar alle stoomstrijkijzers boven 50,- euro

Met de juiste instelling en snel op temperatuur

Stoomstrijkijzers kunnen op verschillende temperaturen ingesteld worden zodat de juiste temperatuur gebruikt kan worden bij het soort materiaal dat gestreken moet worden. De mate van snelheid waarvan een stoomstrijkijzer op de juiste temperatuur is hangt af van het vermogen. Het vermogen is altijd in watt weergegeven. Hierbij geldt: hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer op gewenste temperatuur is. Wilt u een model dat snel op temperatuur is? Koop dan een model met een hoger vermogen.

Overige punten waar u op kan letten bij het kopen van een strijkijzer:

  • Verticaal stomen: Sommige stoomstrijkijzers kunnen verticaal stomen. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een hangende blouse wil opfrissen met stoom.

> Ga naar alle stoomstrijkers met mogelijkheid om verticaal te stomen

  • Automatische uitschakeling: Op sommige stoomstrijkijzers zit een automatische uitschakeling. Deze schakelt zich na verloop van tijd automatisch uit.

> Ga naar alle stoomstrijkijzers met automatische uitschakeling

  •  Anti-kalksysteem: Veel stoomstrijkijzers hebben een anti-kalksysteem om verkalking in het apparaat te voorkomen. Overigens is het altijd raadzaam om gedestilleerd water te gebruiken, zodat het risico op kalkverstopping minimaal is. 

> Ga naar alle stoomstrijkijzers met een anti-kalksysteem

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om het juiste stoomstrijkijzer te vinden die geschikt voor u is en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP: winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Zoek hier uw dichtstbijzijnde EP:Winkel. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.

Stoomstrijkijzers bij EP:

Bekijk het assortiment