25.709 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste stoomgenerator kopen

Wilt u graag een zeer krachtige stoomstrijkijzer? Koop dan een stoomgenerator. De stoomgenerator wordt soms ook wel een stoomsysteem genoemd. In feite is dit een stoomstrijkijzer maar dan met een aparte generator waarin stoom met een hoge druk wordt opgebouwd. Het waterreservoir van de stoomgenerator is een stuk groter. Dit is vooral erg handig wanneer u vaak en grote hoeveelheden wasgoed moet strijken. Er zijn veel verschillende stoomgeneratoren te koop en er zit dan ook veel verschil tussen alle systemen die er te koop zijn. Maar waar moet u nou op letten wanneer u een stoomgenerator wilt kopen? En wat is nou de beste stoomgenerator? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij zodat u makkelijker een juiste keuze kunt maken.

Bekijk alle stoomgeneratoren van EP:

Stoomgenerator kopen

De voordelen van een stoomgenerator

Stoomgeneratoren hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van stoomstrijkijzers.

+ Lichter: Door de aparte generator is het strijkijzer een stuk lichter dan een stoomstrijkijzer.
+ Krachtig: De stoomgenerator wekt stoom met hoge druk op. Hierdoor zijn zij zeer krachtig.
+ Groot waterreservoir: Stoomgeneratoren hebben een groot waterreservoir. Hiermee hoeft u minder vaak water bij te vullen en  kunt u dus langer aan één stuk door blijven strijken. 

Een krachtige stoomgenerator

Stoomgeneratoren zijn strijkijzers met een hoge stoomopbrengst. Door middel van de stoomknop kan tijdens het strijken stoom afgegeven worden aan het wasgoed. Bij stoomgeneratoren zit er veel verschil in de stoomproductie. De stoomproductie wordt aangeven door middel van de hoeveelheid (gram) stoom die per minuut wordt afgegeven. Over het algemeen geldt hierbij: Hoe meer gram stoom er per minuut wordt afgegeven, hoe makkelijker kreuken in de kleding glad gestreken kunnen worden. Bij een stoomgeneratoren wordt deze stoom met hoge druk opgebouwd. Deze druk wordt gemeten in bar. Hierbij geldt: hoe hoger de druk (bar), hoe meer druk de hete damp heeft op de kreuken in uw kleding. Wilt u een stoomgenerator die makkelijk lastige kreuken uit uw kleding kan strijken? Kies dan voor een stoomgenerator met een hoge druk en met een hoge stoomopbrengst.

Alle stoomgeneratoren met een stoomdruk tot 4 bar
Alle stoomgeneratoren met meer dan 4 bar stoomdruk

Continu navulbaar

Stoomgeneratoren hebben een groter waterreservoir ten opzichte van normale stoomstrijkijzers. Deze zijn dan ook erg handig wanneer u vaak en veel moet strijken. Tegenwoordig zijn er veel stoomgeneratoren welke continu bijgevuld kunnen worden. U hoeft bij deze systemen dan niet te wachten tot de generator is afgekoeld en kunt na het bijvullen direct weer verder met strijken. Daarnaast is bij sommige modellen het waterreservoir afneembaar. Bij deze systemen kunt u het losse reservoir vullen in plaats van dat u het hele apparaat onder de kraan moet houden.

Alle stoomgeneratoren met een afneembaar waterreservoir
Alle continu navulbare stoomgeneratoren

Een stoomgenerator zonder temperatuurinstelling

Bij veel stoomgeneratoren moet u opletten dat de juiste temperatuur per kledingstuk goed wordt ingesteld. Wanneer u even niet oplet, kan het voorkomen dat u een delicate stof met een te hoge temperatuur strijkt en er schroei- of glimmende plekken achterblijven. Tegenwoordig zijn er systemen waarbij de temperatuur niet ingesteld hoeft te worden. Deze systemen zijn geschikt voor alle strijkbare stoffen, van zijde, katoen en linnen tot kasjmier. U kunt alle stoffen zonder problemen achter elkaar door strijken zonder iets in te hoeven stellen. Daarnaast zijn er ook systemen met 3 temperatuur keuzes. Hierbij hoeft u allen maar de juiste stand te selecteren voor het soort stof dat u wilt strijken.

Alle stoomgeneratoren met een strijktechnologie zonder temperatuurinstelling

Overige punten waar u op kan letten bij het kopen van een stoomgenerator:

  • Verticaal stomen: Sommige stoomstrijkijzers kunnen verticaal stomen. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een hangende blouse wil opfrissen met stoom.

Alle stoomgeneratoren met mogelijkheid om verticaal te stomen

  • Automatische uitschakeling: Op sommige stoomstrijkijzers zit een automatische uitschakeling. Deze schakelt zich na verloop van tijd automatisch uit.

Alle stoomgeneratoren met automatische uitschakeling

  •  Anti-kalksysteem: Veel stoomstrijkijzers hebben een anti-kalksysteem om verkalking in het apparaat te voorkomen. Overigens is het altijd raadzaam om gedestilleerd water te gebruiken, zodat het risico op kalkverstopping minimaal is.

Alle stoomgeneratoren met een anti-kalksysteem

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om het juiste stoomstrijkijzer te vinden die geschikt voor u is en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP: winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Zoek hier uw dichtstbijzijnde EP:Winkel. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.