25.744 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste stofzuiger met zak kopen

De stofzuiger met zak is nog steeds het meest verkocht type stofzuiger en is zeer geschikt voor een gemiddeld of groot huishouden. Dit type stofzuiger werkt met een krachtige elektromotor. Stof en vuil wordt via de zuigmond opgezogen en via de buis en slang afgevoerd naar een stofzak.

De stofzuigers met zak zijn er in twee varianten. Namelijk het sledemodel en het ketelmodel. 

Het sledemodel heeft een aantal voordelen. Deze rolt makkelijk met u mee, is licht en compact en daardoor makkelijk op te bergen, heeft vaak meerdere hulpstukken en accessoires, is vaak stiller in gebruik en heeft een betere luchtfiltering. Het ketelmodel is een rond model in de vorm van een ketel. Het ketelmodel is robuust en wendbaar door de zwenkwielen. Deze variant heeft een grote stofzakcapaciteit. De onderdelen in dit type stofzuiger zijn zeer robuust.

Stofzuigers met zak hebben een aantal voordelen en nadelen:

Voordelen
+ Stofzakken zijn makkelijk te vervangen. 
+ Stofzakken zijn hygiënisch in gebruik.
+ Stofzakken dienen als filter.
+ Stofzakken hebben veel capaciteit.  

Nadelen
- Stofzakken moeten vervangen worden waardoor u steeds terugkerende kosten heeft.
- Stofzakken verstoppen naarmate zij vol raken, hierdoor verliezen veel stofzuigers hun zuigkracht.
- Beperkte actieradius.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een stofzuiger met zak?

Energielabel voor stofzuigers

Consumenten hadden altijd de gedachte dat een stofzuiger met veel motorvermogen ook gelijk de beste stofzuiger zou zijn terwijl dit niet altijd het geval was. Vanaf 1 september 2014 zijn er op Europees niveau eisen vastgesteld welke zijn opgenomen in een energielabel voor stofzuigers.

Alle stofzuigers moeten vanaf deze datum voldoen aan de volgende eisen:

  • Maximaal 1600 Watt motorvermogen
  • Minstens 70% stofopname op tapijt (Klasse A t/m G)
  • Minstens 95% stofopname op harde vloeren (Klasse A t/m G)
  • De energieklasse is minstens klasse G (Klasse A t/m G)

De hoogst haalbare prestatieklasse is energieklasse is A. Naast deenergieklasse toont het label het energieverbruik in KWh, de stofuitstoot,de klasse van de stofopname op tapijt, de klasse van de stofopname op harde vloeren en het geluidsniveau.

Door middel van het energielabel kunt u als consument nu precies zien wat de verschillende prestaties van eens stofzuiger zijn. Klik op “energielabel uitgelicht” voor meer informatie over het energielabel voor stofzuigers.

Een stofzuiger die stil is in gebruik

Een grote ergernis van een stofzuiger kan het geluidsniveau zijn. Tegenwoordig zijn er stofzuigers die minder dan 70dB geluid produceren. Met deze “stille” stofzuigers is het stofzuigen minder storend tijdens het televisie kijken, voorkomt u bijvoorbeeld dat u kinderen wakker maakt tijdens het slapen, of voorkomt u dat huisdieren schrikken of bang worden van de stofzuiger.

Alle stille stofzuigers

Geschikt voor harde vloeren

Wanneer u een harde vloer zoals laminaat, parket of een houtenvloer wilt stofzuigen, dan wilt u deze vloer natuurlijk niet beschadigen. Voor deze vloeren is een stofzuiger met parketborstel aan te raden. De parketborstel is uitgevoerd met langer borstelharen die om krassen op de vloer te voorkomen. De combiborstel die bij de meeste stofzuigers worden geleverd, kunnen ook gebruikt worden op harde vloeren. Echter is het risico op beschadigen van de vloer hierbij een stuk groter. In sommige gevallen wordt de parketborstel met de stofzuiger meegeleverd. Tevens zijn parketborstels ook los verkrijgbaar.

Geschikt voor mensen met allergieën

Bijna alle stofzuigers zijn voorzien van een motorfilter en een uitblaasfilter. Het motorfilter voorkomt dat kleine stofdeeltjes in de motor komt. Het uitblaasfilter zorgt dat er zo min mogelijk fijne stofdeeltjes weer terug in de kamer worden geblazen. Voor mensen die allergisch of astmatisch zijn, is een stofzuiger met een goed filter systeem onmisbaar. Het HEPA-filter  staat voor High Efficiency Particulate Air filter , en is het best erkende filtersysteem voor mensen die allergisch of astmatisch zijn. Dit filter houdt tot bijna 100% stofdeeltjes tegen.

Alle stofzuigers met een HEPA filtersysteem

Geschikt voor mensen met huisdieren

Bij de meeste stofzuigers wordt een normale zuigmond en/of parketborstelgeleverd. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil of dierenharen uit tapijt zijn deze bijgeleverde borstels meestal niet voldoende. De turboborstel is hiervoor zeer geschikt. Deze gemotoriseerde borstels werken met een draaiende borstel welke dierenharen en hardnekkig vuil uit tapijt makkelijker en grondig op kunnen zuigen.