25.079 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste steelstofzuiger kopen

Een steelstofzuiger is een compacte en handige stofzuigers die geschikt zijn voor kleine huishoudens of als extra stofzuiger in huis naast de gewone stofzuiger. Bijna alle steelstofzuigers werken met een accu waardoor u maximale bewegingsvrijheid heeft. De steelstofzuiger wordt daarom ook wel eens snoerloze stofzuiger genoemd. Bij de steelstofzuiger zit de motor en het stofreservoir boven in de steel. Veel consumenten zien de voordelen in van een steelstofzuiger. Dit type stofzuiger is dan ook behoorlijk in opkomst. Tegenwoordig zijn er dan ook veel verschillende modellen beschikbaar van o.a. Dyson, Electrolux, Bosch, Philips en Black&Decker.

Voordelen
+ Maximale bewegingsvrijheid
+ Met een hand te bedienen
+ Ideaal voor kleine huishoudens
+ Makkelijk op te bergen

Nadelen
- Kan soms zwaar aanvoelen doordat het motorgedeelte en stofreservoir in de steel zijn verwerkt
- Klein stofreservoir waardoor deze regelmatig geleegd moet worden
- Beperkte gebruikstijd van de accu
- Oplaadtijd

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger?

Voltage en zuigkracht 

Bijna alle steelstofzuigers zijn oplaadbaar en werken dus met een accu. De zuigkracht van deze stofzuigers wordt dan voornamelijk bepaalt door het voltage van de accu. Hierbij geldt over het algemeen hoe hoger het voltage hoe hoger de aanschafprijs.

De krachtigste steelstofzuigers zijn vaak uitgerust met een Lithium-Ion accu. Lithium-Ion accu’s  hebben een hogere energiedichtheid en hebben vaak een hoog vermogen. Deze accu’s hebben  geen geheugenverlies waardoor de capaciteit tijdens het gebruik niet verminderd en de zuigkracht dan ook constant blijft. Tevens hebben Lithium-Ion  accu’s een lange levensduur.

Afneembare kruimelzuiger

Afneembare kruimelzuiger

Tegenwoordig zijn er veel steelstofzuigers verkrijgbaar met een afneembare kruimel- of handzuiger. Hierbij kunt u de kruimelzuiger los halen waardoor deze nog veelzijdiger is in gebruik.Ideaal voor als u kleine en lastige hoekjes in huis ook gemakkelijk mee wilt nemen met stofzuigen.

Alle steelstofzuigers met afneembare kruimelzuiger

Overige aandachtspunten bij de aanschaf van een steelstofzuiger

De overige punten waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een steelstofzuiger kunnen zijn:

  • Zuigkrachtregeling: Bij sommige merken/modellen kunt u de zuigkracht aanpassen. Bij het instellen van minder vermogen wordt de gebruikstijd verlengd.
  • Snoerloze steelstofzuigers moeten worden opgeladen. Dit gebeurt bijna altijd in het laadstation. Hierbij bestaan modellen waarbij het laadstation vrijstaand is en modellen waarbij het laadstation aan de muur bevestigd kunnen worden.
  • Meegeleverde hulpstukken:  Bij sommige steelstofzuigers worden extra accessoires zoals een special borstel voor meubels, een gemotoriseerde miniborstel  of een plumeauborstel en kierenzuiger meegeleverd welke is sommige situaties erg handig kunnen zijn. 

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om de juiste steelstofzuiger te vinden die geschikt voor u is en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP: winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Zoek hier uw dichtstbijzijnde EP:Winkel. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.