25.091 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

De beste kruimeldief kopen

De kruimeldief, ook wel kruimelzuiger genoemd, is een compacte oplaadbare stofzuiger. Deze handstofzuigers zijn draadloos waardoor u maximale bewegingsvrijheid heeft. De kruimeldief wordt vaak aangeschaft als extra stofzuiger voor het opzuigen van kruimels en kleine hoopjes vuil. Deze handstofzuigers zijn dan ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren. In sommige gevallen kan een kruimeldief zelfs vloeistoffen opzuigen. Een omgevallen glas met drinken kan dan ook snel even opgezogen worden. De kruimelzuiger is eenvoudig in gebruik en kan heel makkelijk opgeborgen worden dankzij het compacte formaat. In veel gevallen wordt de kruimelzuiger met een laadstation geleverd die geschikt is om aan de muur te bevestigen. Het aanbod kruimelzuigers is tegenwoordig erg groot. Fabrikanten van goede kruimelzuigers zijn o.a. Black&Decker met de welbekende kruimeldief, AEG, Dyson en Philips.

De kruimelzuiger heeft een aantal voordelen en nadelen:

Voordelen
+ Handzaam en zeer wendbaar
+ Snel te gebruiken voor kleine schoonmaak klusjes
+ Geschikt voor vele soorten fijn vuil (soms ook voor vloeistoffen)
+ Stofreservoir is makkelijk te legen
+ Makkelijk op te bergen

Nadelen
- Minder zuigkracht dan een normale stofzuiger
- Beperkte gebruikstijd
- Lange oplaadtijd
- Klein stofreservoir. Moet geregeld geleegd worden.

Voltage en zuigkracht

Bijna alle kruimelzuigers zijn oplaadbaar en werken dus met een accu. De zuigkracht van deze stofzuigers wordt voornamelijk bepaalt door het voltage van de accu. Hierbij geldt hoe hoger het voltage van de accu, hoe beter de zuigkracht. De krachtigste kruimelzuigers zijn vaak uitgerust met een Lithium-Ion accu. Lithium-Ion accu’s hebben een hogere energiedichtheid en hebben vaak een hoog vermogen. Deze accu’s hebben geen geheugenverlies waardoor de capaciteit tijdens het gebruik niet verminderd en de zuigkracht dan ook constant blijft. De aanschafprijs van een kruimelzuiger met Lithium-Ion accu is vaak wat hoger dan kruimelzuigers met bijvoorbeeld een NiMh accu, maar deze gaan dan over het algemeen veel langer mee.

Een traditionele kruimelzuiger of een kruimelzuiger met cycloontechniek

Traditionele kruimelzuigers zijn voorzien van een systeem waarbij het stof door middel van een motor word opgezogen en terecht komt in een klein stofzakje. Dit stofzakje dient ook gelijk als filter en raakt snel verstopt naarmate deze vol raakt. Hierdoor neemt de zuigkracht snel af. Tegenwoordig werken de meeste kruimelzuigers met een cycloonwerking. Door deze cylclonische stroming wordt het stof rond gedraaid in een stofreservoir. Hierdoor komt stof niet vast te zitten in het filter. Hoe schoner de filters blijven, hoe sterker en constanter de zuigkracht.

Overige aandachtspunten bij de aanschaf van een kruimelzuiger

De overige punten waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een kruimelzuiger kunnen zijn:

  • Wandmontage: In veel gevallen is het mogelijk het laadstation van de kruimelzuiger aan de muur te bevestigen. Deze kan dan eenvoudig in bijvoorbeeld een meterkast of opbergkast opgehangen worden.Alle kruimelzuigers geschikt voor wandmontage.
  • Kantelbare neus: Bij sommige kruimelzuigers is de neus kantelbaar of uitschuifbaar. Hiermee kan de kruimelzuiger gemakkelijk stof op lastige plekken opzuigen.
  •  Accessoires: Bij sommige kruimelzuigers worden losse accessoires zoals een kierenzuiger of zuigborstel geleverd.

Heeft u hulp nodig?

Vindt u het lastig om de juiste kruimelzuiger te vinden die geschikt voor u is en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies van één van onze verkopers? Wij hebben ruim 100 EP: winkels door heel Nederland waar wij u graag persoonlijk te woord staan en u een gepast advies geven. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.