25.964 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Een wifi versterker kopen? Let dan op, want dit wordt ook wel een Wifi repeater of Range Extender genoemd. Kies voor een Wifi versterker wanneer u bijvoorbeeld in uw tuin of op zolder wilt genieten van een uitstekende draadloze verbinding. 

1. Wifi signaal vergroten

Een router heeft in de meeste gevallen een maximaal bereik van 10-15 meter, dit verschilt per router, maar hangt ook af van de dikte van de muren en het aantal aangesloten apparaten. Daarnaast geldt dat hoe dikker uw muren zijn, hoe meer dit ten koste gaat van het signaal. Een wifi versterker, of wifi repeater, zorgt ervoor dat het huidige draadloze signaal wordt versterkt, zodat u voldoende bereik hebt. 

Kort gezegd kunt u het draadloze netwerk vergroten voor:

  • Bereik in uw tuin
  • Bereik op zolder
  • Online gamen op uw kamer

Er zijn meerdere oplossingen op het signaal van uw draadloze netwerk te vergroten. Op deze pagina leest u meer over het versterken van uw signaal. 

wifi versterker kopen

2. Hoe een wifi versterker te plaatsen?

Het plaatsen van de wifi repeater of is bepalend voor het uiteindelijke bereik van het draadloze netwerk signaal. Het is belangrijk dat een wifi versterker plaatst bij het uiteinde van het huidige signaal (zie het donkergroene vlak op de afbeelding hieronder). Op deze locatie is het signaal sterk genoeg om een volgende ruimte te versterken. U kunt deze locatie eenvoudig vinden met uw smartphone. Sluit uw smartphone aan op uw huidige netwerk en zoek naar de plek in uw huis waar u nog bereik heeft. 

wifi versterker plaatsen

3. Snelheid

De snelheid van uw draadloze netwerk wordt bepaald door uw router. Het oorspronkelijke signaal komt vanaf uw router, welke vervolgens wordt versterkt door de wifi repeater of wifi versterker. Daarnaast is de snelheid afhankelijk van de standaarden/frequenties. 

Wifi banden

Op dit moment bestaan er twee soorten wifi banden, ook wel frequenties genoemd. De single-band frequentie ligt op 2.4 GHz. Deze frequentie is vaak drukbezet doordat er vaak meerdere apparaten op het netwerk zijn aangesloten. Dit gaat ten koste van de snelheid van het netwerk. Daarnaast is er een dual-band frequentie welke ligt op 5 GHz. Deze standaard is in het leven geroepen om de drukte te omzeilen. Deze frequentie is zeer geschikt voor online gaming en het streamen van Full HD video's. Let wel op dat uw apparaten wel deze frequentie moeten ondersteunen, anders heeft dit geen meerwaarde. 

wifi banden

Wireless N vs Wireless AC

De snelheid van uw draadloos netwerk wordt bepaald door een tweetal standaarden, namelijk Wireless N en Wireless AC. Het verschil in beide standaarden zit hem in de snelheid. Een Wireless N router haalt een maximale snelheid van 450 Mbit/s (37,5 MB per seconde). Een Wireless AC router haalt daarentegen een maximale snelheid van 1.300 Mbit/s (162,5 MB per seconde). Een Wireless AC router is dus bijna 3 keer zo snel als een Wireless N router. 

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het aanschaffen van uw wifi versterker? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnste EP:Winkel via deze link. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.