25.681 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Een Switch kunt u gebruiken voor het opsplitsen van één internetaansluiting van de router naar meerdere netwerkaansluitingen. U kunt dit vergelijken met een stekkerdoos die de het aantal elektra stopcontacten verdeeld. 

1. Aantal aansluitingen

Het aantal aansluitingen verschilt per switch, maar loopt vaak uiteen van 5 tot 52 beschikbare poorten. Er is altijd een poort bezet voor het aansluiten van uw internetkabel. Dit betekent dat u op een 5-poorts switch nog 4 netwerkpoorten overhoudt. Voor het aansluiten van uw apparaten gebruikt u een aparte poort. Let hierbij wel op dat in de toekomst uw netwerk wellicht wilt uitbreiden, waardoor u wellicht een netwerpoort tekort kunt komen.

switch kopen

2. Beheer - Unmanaged vs Managed

Binnen de switches wordt onderscheid gemaakt tussen een Unmanaged en Managed switches. Wanneer u op zoek bent naar een netwerkswitch voor bij u in huis, raden wij u een Unmanaged switch aan. Deze switches zijn direct klaar voor gebruik, zonder ingewikkelde installaties. U hoeft alleen maar uw netwerkkabel aan te sluiten en vergroot direct uw netwerk.

Met een Managed switch kunt u ook direct aan de slag, u hoeft slechts de netwerkkabel aan te sluiten. Echter heeft u met een managed switches de mogelijkheid om alle netwerkpoorten los te beheren. U kunt iedere poort afzonderlijk diverse opties in- en uitschakelen. Op deze manier heeft u meer controle over uw netwerk. Deze switches worden voornamelijk gebruikt in een zakelijke omgeving. 

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het aanschaffen van uw switch? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnste EP:Winkel via deze link. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.