Let op! Vanwege de huidige drukte bij PostNL en DHL, kan een levering vertraging oplopen.

17.897 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna


Een Switch kunt u gebruiken voor het opsplitsen van één internetaansluiting van de router naar meerdere netwerkaansluitingen. U kunt dit vergelijken met een stekkerdoos die de het aantal elektra stopcontacten verdeeld. 

1. Aantal aansluitingen

Het aantal aansluitingen verschilt per switch, maar loopt vaak uiteen van 5 tot 52 beschikbare poorten. Er is altijd een poort bezet voor het aansluiten van uw internetkabel. Dit betekent dat u op een 5-poorts switch nog 4 netwerkpoorten overhoudt. Voor het aansluiten van uw apparaten gebruikt u een aparte poort. Let hierbij wel op dat in de toekomst uw netwerk wellicht wilt uitbreiden, waardoor u wellicht een netwerpoort tekort kunt komen.

switch kopen

2. Beheer - Unmanaged vs Managed

Binnen de switches wordt onderscheid gemaakt tussen een Unmanaged en Managed switches. Wanneer u op zoek bent naar een netwerkswitch voor bij u in huis, raden wij u een Unmanaged switch aan. Deze switches zijn direct klaar voor gebruik, zonder ingewikkelde installaties. U hoeft alleen maar uw netwerkkabel aan te sluiten en vergroot direct uw netwerk.

Met een Managed switch kunt u ook direct aan de slag, u hoeft slechts de netwerkkabel aan te sluiten. Echter heeft u met een managed switches de mogelijkheid om alle netwerkpoorten los te beheren. U kunt iedere poort afzonderlijk diverse opties in- en uitschakelen. Op deze manier heeft u meer controle over uw netwerk. Deze switches worden voornamelijk gebruikt in een zakelijke omgeving. 

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het aanschaffen van uw switch? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnste EP:Winkel via deze link. Er is altijd een winkel bij u in de buurt.