26.114 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Heeft u op zolder een slecht draadloos netwerk signaal of wilt u een PC bedraad aansluiten, maar is er geen netwerkaansluiting in de buurt? Dan kunt u het beste kiezen voor een powerline adapter, waarmee u internet via het stopcontact verkrijgt. 

1. Internet via het stopcontact

Een powerline adapter is handig voor als u slecht bereik heeft op zolder of als u een PC bedraag wilt aansluiten, zonder dat er een netwerkaansluiting in de buurt ligt.

Met een powerline adapter leidt u het internet via de stopcontacten naar alle hoeken van uw huis. De adapters gebruiken het bestaande stroomnet, zodat u geniet van een uitstekende internet verbinding in welke kamer of ruimte dan ook. Het trekken van lange internetkabels is hierdoor overbodig. In de meeste gevallen verliest u geen stopcontact, omdat er een stopcontact geïntegreerd is in de adapters. 

> Bekijk alle powerline adapters

2. Snelheid internet via stopcontact

De snelheid van het powerline netwerk is o.a. afhankelijk van de afstand tussen de adapters en de kwalteit van het electriciteitsnetwerk bij u in huis. Er zijn op dit moment oplossingen beschikbaar van 200 tot 1200 Mbit/s. Maakt u reeds gebruik van een gigabit-ethernet oplossing? Houdt u er dan rekening mee dat u snelheid in levert. Met een powerline van 500 Mbit/s heeft u voldoende snelheid in huis om te internetten, gamen of Full HD films te streamen. 

3. Apparaten verbinden met wifi

Wilt u graag in uw tuin, op zolder of in de kelder een uitstekende draadloze internet verbinding? Kies dan voor een powerline adapter met wifi hotspot. U kunt de adapter in ieder stopcontact in huis plaatsen waar u voorheen nog geen standaard dekking had. Op deze manier geniet u van stabiel internet via uw stopcontact, waar dan ook in huis. 

4. Apparaten verbinden met bedraad netwerk

Heeft u op uw slaapkamer, woonkamer of op zolder apparaten staan die u met een bedraad netwerk aan wilt sluiten? Geen probleem! Kies dan voor een powerline adapter met een geïntegreerde switch. Wilt u liever geen stopcontact verspelen? Dan kunt u een adapter kiezen met een geïntegreerd stopcontact. 

Powerline adapter via netwerk

5. Installatie

Het installeren en aanleggen van een powerline netwerk is zeer eenvoudig. 

1. Doe de adapter in het stopcontact en verbind deze met een netwerkkabel met uw router. 
2. Plug een tweede adapter in het stopcontact op de kamer waar u het netwerk uit wilt breiden. 
3. Met slechts één druk op de verbind u beide adapters met elkaar en u heeft uw netwerk uitgebreid. 

Let op, een powerline netwerk bestaat uit minimaal 2 adapters. U kunt het netwerk eenvoudig uitbreiden door een losse adapter aan het netwerk toe te voegen. Let daarnaast op dat u een netwerkkabel nodig heeft voor het aansluiten van uw netwerk.

Hulp nodig? 

Heeft u hulp nodig bij het installeren of aanschaffen van een powerline netwerk? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnste EP:Winkel via deze link