25.685 klanten beoordelen onze winkels met een 9.1

Al meer dan 50 jaar dé elektronicaspecialist

100 winkels door heel Nederland

Achteraf betalen via Klarna

Winkelzoeker

Op deze pagina leest u meer over het aanleggen van een draadloos netwerk. Tegenwoordig is niet alleen uw laptop of PC nog aangesloten op uw draadloze internet verbinding. Steeds meer apparaten worden verbonden met uw netwerk, zoals uw TV, tablet, smartphone, spelconsole, NAS server, mediaspeler en printer. Het wordt dus ook steeds belangrijker om een goed en stabiel draadloos of bedraad netwerk aan te leggen.

Voor het aanleggen van uw thuisnetwerk zijn verschillende mogelijkheden. Op deze pagina´s lichten wij de voor- en nadelen toe en hoe u de beste keuze maakt voor uw thuis situatie. 

Advies over Routers

Een router is het hart van uw thuisnetwerk en zorgt ervoor dat de internetverbinding wordt verdeelt over alle apparaten die zijn aangesloten op uw netwerk.  

Ga naar advies over routers

Advies over Wifi versterkers

Een wifi versterker kunt u gebruiken voor het versterken van uw draadloos wifi signaal. Het kan voorkomen dat u niet overal in huis, bijvoorbeeld in uw tuin of op zolder, een sterk genoeg wifi signaal heeft. Dan kunt u kiezen voor een wifi versterker, ook wel wifi repeater of range extender genoemd. 

Ga naar advies over wifi versterkers

Advies over Powerline Adapters

Heeft uw draadloze netwerk op zolder slecht bereik? Of is er in de buurt van uw computer geen netwerkaansluiting in de buurt? Dan is een Powerline Adapter voor u een goede oplossing. Het grote voordeel voor u is dat het trekken van lange kabels overbodig wordt. 

Ga naar advies over powerline adapters

Advies over Switches

Een switch kunt u vergelijken met een stekkerdoos. Een stekkerdoos verdeelt het aantal elektra stopcontacten, een switch verdeelt één internetaansluiting van de router op in meerdere netwerkaansluitingen. 

Ga naar advies over switches

Advies over Access points

Een Access point, ook wel WAP (Wireless/Wifi Access Point) genoemd, is een toegangspunt voor wifi-apparaten zoals uw uw tablet, smartphone of laptop. Een access point stuurt een wifi-netwerksignaal uit, hetzelfde zoals uw router dat doet. Echter kunt u een access point gebruiken als het bereik in een bepaalde ruimte niet sterk genoeg is. 

Ga naar advies over access points