Gratis thuisbezorgd

Gratis ophalen bij één van onze 100 winkels

14 dagen bedenktijd op alle online aankopen

Achteraf betalen via Afterpay


Advies over wasmachines

EP: helpt u graag bij het kiezen van de juiste wasmachine.

De wasprogramma’s van wasmachines

Het belangrijkste aan een wasmachine is natuurlijk dat deze goed wast en vriendelijk en behoedzaam om gaat met uw kleding. Naast de standaardprogramma’s is er tegenwoordig een uitgebreide keuze aan wasautomaten met speciale wasprogramma’s, passend bij uw levensstijl en gezinssamenstelling.

Verschillende wasprogramma's

Als u veel sport is een wasmachine met een programma voor sportkleding bijvoorbeeld iets voor u. Heeft u kleine kinderen? Speciale babycare programma’s zorgen voor een extra hygiënische reiniging. Voor delicate kleding kiest u een wasmachine voorzien van een hand- en wolwasprogramma. Heeft u veel stomerijkleding? Een wasmachine met een stoomprogramma bespaart u veel stomerijkosten, omdat de kleding eenvoudig opgefrist kan worden in de wasmachine. Hierdoor hoeft de kleding minder vaak naar de stomerij. Ook vieze geurtjes worden snel verwijderd met een stoomprogramma. Wast u vaak 's nachts? Kies dan voor een wasmachine met een nachtprogramma. Deze maakt minder geluid, waardoor u heerlijk kunt blijven slapen.

Wasresultaat en droogresultaat

Naast de energieklasse van een wasmachine, wordt ook altijd het wasresultaat en droogresultaat aangegeven. Dit wordt ook wel de energie-efficiëntieklasse en centrifuge-efficiëntieklasse genoemd. De meest moderne wasmachines hebben wasresultaat A+++ en centrifugeerresultaat A. Hoe beter het wasresultaat, hoe schoner en efficiënter het wasgoed uit de trommel komt. Het droogresultaat geeft aan hoe droog het wasgoed uit de wasmachine komt. Hoe droger het wasgoed, hoe minder lang u uw droger hoeft te laten draaien. Dit scheelt aanzienlijk op uw energiekosten. Het droogresultaat wordt grotendeels bepaald door de centrifugesnelheid van de wasmachine. Maakt u gebruik van een wasdroger, dan adviseren wij u om te kiezen voor een wasmachine vanaf 1400 toeren per minuut en tenminste droogresultaat B.