Advies over het geluidsniveau van wasmachines

Het geluidsniveau van wasmachines

Op het moment u de wasmachine of was-droogcombinatie in de buurt van uw slaapkamer of woonkamer heeft staan is het prettig dat u in het bezit bent van een stille wasmachine. Het geluidsniveau van wasmachines is onder te verdelen in het geluidsniveau wassen en het geluidsniveau centrifugeren. Hierbij wordt het dB tijdens het wassen van het standaard katoenprogramma op 60°C bij volledige lading en het dB tijdens het centrifugeren van het standaard katoenprogramma op 60°C bij volledige lading weergegeven. In beide gevallen kan er gesproken worden van een stille wasmachine, maar omdat een wasmachine het meeste geluid maakt tijdens het centrifugeren van uw wasgoed is het belangrijk hoofdzakelijk te kijken naar het geluidsniveau centrifugeren.

Zeer stil (t/m 72 dB)

Hieronder vindt u enkele wasmachines met een zeer stil geluidsniveau, waarbij deze tot en met 72 dB produceren tijdens het centrifugeren van uw wasgoed, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden:

Stil (73 tot 75 dB)

Hieronder vindt u enkele wasmachines met een stil geluidsniveau, waarbij deze 73 tot 75 dB produceren tijdens het centrifugeren van uw wasgoed, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden:

Redelijk stil (75 tot 79 dB)

Hieronder vindt u enkele wasmachines met een redelijk stil geluidsniveau, waarbij deze 75 tot 79 dB produceren tijdens het centrifugeren van uw wasgoed, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden:

Normaal (79 dB of meer)

Hieronder vindt u enkele wasmachines met een normaal geluidsniveau, waarbij deze 75 tot 79 dB produceren tijdens het centrifugeren van uw wasgoed, maar u kunt hier natuurlijk ook alle wasmachines vinden: